Elixir Group iz Šapca poklonila robote za škole u Šapcu, Prahovu i Negotinu

Donacijom 5.000 eura kupljeno je po pet mBot robota svim školama na području Šapca, Prahova i Negotina, a koje su se prijavile za učešće u akciji Fonda B92 „Bitka za znanje“. U ovoj inicijativi uvođenja programiranja i robotike u osnovno obrazovanje, Fond B92 je početkom januara pozvao sve škole u Srbiji da se prijave za dobijanje ovih učila uz pomoć kojih đaci mogu lako naučiti programinje, robotiku, mehaniku, a sve kroz igru.

Elixir Group snažno je posvećena zajednicama u kojima je aktivna sa svojim kompanijima, od Prahova do Šapca. Pored humanitarne pomoći najsiromašnijima, pomoći u neophodnoj opremi zdravstvenim ustanovama, kulturnim i sportskim društvima, posebnu pažnju posvećujemo obrazovanju. Pored direktne podrške osnovnoj školi u Prahovu, odlučili smo da se uključimo u akciju Fonda B92 i učestujemo u kupovini robota i obuci nastavnika ovih škola kako bi mogli da se tako osposobljeni uključe u programe edukacije đaka koji će se onda takmičiti u kodiranju. Izuzetno nam je zadovoljstvo da učestvujemo u modernizaciji našeg obrazovanja, kako bi stvarali kadrove koji su neophodni ovoj zemlji, ali za kojima će biti sve veća potreba u budućnosti. Posebno nam je drago što je ova akcija koncipirana tako da robotiku i programiranje čini dostupnim svoj deci bez obzira na fanansijsko stanje,” izjavila je generalna direktorka „Elixir Group“ Zorica Popović.

Predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić naglasio je da je način na koji Elixir Group radi za primer u poslovnoj zajednici i da posvećenost dobrobiti lokalne zajednice, kroz uspešan razvoj i nova radna mesta, predstavlja ključ dugoročnog uspeha. U okviru akcije Bitka za znanje, donacijom Elixir Group nabavljena su moderna nastavna sredstva za osam osnovnih škola – “Janko Veselinović” i “Nikolaj Velimirović” iz Šapca, zatim “Pavle Ilić Veljko” iz Prahova, i škole “Branko Radičević”, “Hajduk Veljko”, “Vuk Karadžić”, “Pavle Ilić Veljko” i “Vera Radosavljević” iz Negotina i okoline.