Elixir Zorka poznata globalno

Da je Elixir Zorka prepoznatljiv brend u svetu mineralnih đubriva, potvrdio je i ovogodišnji sajam „Fruit Attraction 2019“.

Internacionalni sajam Fruit attraction ove godine održan je po jedanaesti put. Glavni grad Madrid je, pored prestonice Španije, tri dana bio i prestonica voća i povrća. Ovogodišnja smotra okupila je blizu 90.000 poslovnih ljudi iz 127 zemalja što ovaj sajam svrstava u svetski vrh. Učešće je uzelo preko 1.700 kompanija iz 58 zemalja, od kojih je bilo 750 stranih kompanija. Među stranim kompanijama svakako zapaženo mesto zauzela Elixir Zorka.
Proizvodi Elixir Zorke privukli su pažnju brojnih proizvođača i kupaca sa svih meridijana. Štand su posetili kako posetioci iz Španije i Latinske Amerike, tako i iz Nemačke, Italije, Holandije, Grčke, Francuske, Rusije, Tunisa, te Alžira, Egipta, Maroka, Angole i drugih zemalja. Proizvodnja voća i povrća zahteva đubriva visokog kvaliteta sa izraženijim udelom kalijuma, pa je tako najveću pažnju privukla Supreme linija proizvoda sa svojim formulacija NPK 12:11:18 i NPK 12:12:17 SOP. Pored ove dve u ponudu SOP formulacija Elixir je uvrstio i standardnu NPK 15:15:15. Inovacije u poljoprivrednoj proizvodnji fabrika đubriva iz Šapca svakako prati proizvodnjom mikrogranulisanih đubriva. Paleta Mikro linije sada je upotpunjenja novim formulacija NP 10:45 i NP 10:45 NutriBOOST.